Akupressur

Akupressur er basert på samme filosofi som akupunktur men i behandlingen bruker man fingerpressur på punktene (istedenfor nåler). Det er en rolig og behagelig behandlingsmetode som tar ca 1,5 time.

Akupunktur/-pressur er en veldig gammel terapiform. I flere tusen år har kinesere behandlet sykdom og lidelse med akupunktur. I følge den kinesiske medisinen oppstår sykdom som følge av en ubalanse i kroppens energiflyt. Teorien er ved å stimulere bestemte punkter langs kroppens mange energibaner (meridianer) gjenopprettes balansen i energistrømmen/qi og kroppen stimuleres. Slik styrkes også immunforsvaret, QI gjenoppbygges
og kroppen settes i prosess til selv å bli frisk.

Akupressur brukes forebyggende og kan være til hjelp ved mange ulike plager. Behandlingen er effektivt ved symptomer som: muskel- og skjelett-
plager, revmatisme, stress, tretthet, søvnløshet, hodepine/migrene, høyt blodtrykk, depresjon, nervøsitet, kvalme, fordøyelsesplager, pollenplager og kvinnesykdommer m.m.

Beskrivelse av behandling
I forbindelse med første konsultasjon vil behandleren stille spørsmål om klientens kosthold, livsførsel, arbeidssituasjon, helse, forhold til venner og familie osv. Noen terapeuter måler pulsen på håndleddene på samme måte som i akupunktur, samt tungediagnostikk. Hensikten er å danne seg et bilde av personens energitilstand og lage et behandlingsforslag.

Behandlingen foregår med klærne på, liggende for mest mulig avspenning. Hver side av kroppen behandles for seg før nakkeavslutning.

Det kan også gis kortere behandlinger for bestemte formål, som for eksempel åpning av spesifikke blokkeringer, avspenning eller for vitalisering av energi og livskraft. Dette kan være behandlinger som varer fra 10-15 minutter. Dette kan også kombineres med massasjeterapeutisk behandling.

Pris
90 minutter 900 kr førstegangskonsultasjon
60 minutter 700 kr ved oppfølging

 

 

 

 

   
© Pikseletaten 2011